KİTAP OKUMA GURUPLARIMIZ KİTAP TAHLILLERİNE DEVAM EDİYOR.

25.05.2022 605

25-05-202225-05-202225-05-2022Çok Değerli Hocamız Ramazan BAYHAN öncülüğünde okulumuz ARÖ GENÇ MÜTEFEKKİRLER Okuma Grubu olarak bu hafta içerisinde Rana Demiriz'in kaleme aldığı Ayasofyada Bir Gece kitabını okuduk ve tahlilini gerçekleştirdik. Bu kitap kesinlikle sadece çocuklara değil her yaştan, her kesime hitap ediyor.Mihrimah, Mehmet, İpek ve Ayasofyamızın meşhur kedisi Gıli ile birlikte hem macera arayan,mistik,gizemli,gerilimli ve biraz da endişe duygularına yer veren kitabımız bu tür gizemli şeyleri seven ve okumak isteyen herkese tavsiyemizdir.Ayasofya'dan Diyarbakır Surlarına,ardından Van Akdamar Kilisesi'ne;İtalya'da Ravenna,Venedik ve Roma'ya kadar bir çok yeri kahramanlarımızla birlikte seyehat edip orayı gezmiş kadar olduk.

Konusu ise şöyle, Mihrimah,Ayasofya'da çalışırken bir sırrın

ortasına düşüyor.Üstelik bu sırrın ortakları da var. Mihrimah,İpek ve Mehmet kendilerini bu gizemi çözüp parçaları tamamlamaya adıyorlar. Çünkü, bu sırrı aydınlığa kavuşturmak Ayasofya'yı korumak demek...

"Ne su koruyabilir hazineyi,

Ne de kendisi saklayanın,